Wereld Prematuren Dag 2020

Samen voor te vroeg geboren baby's: Het ondersteunen van gezinnen, het ondersteunen van zorgprofessionals, het versterken van gezondheidszorgsystemen zijn wereldwijde thema's voor Wereld Prematuren Dag 2020. Het is een van de belangrijkste dagen van het jaar om het bewustzijn van de uitdagingen en de last van vroeggeboorte wereldwijd te vergroten.

Elk jaar worden 1 op de 10 baby’s van de 15 miljoen baby’s wereldwijd, te vroeg geboren!  Wereld Prematuren Dag is een belangrijk moment om aandacht te besteden aan de belangrijkste oorzaak van kindersterfte onder de 5 jaar. 
Complicaties bij vroeggeboorte, zijn de oorzaak van bijna 1 miljoen sterfgevallen per jaar (UNICEF). Zonder een grote inspanning om deze sterfgevallen te verminderen, zullen we het wereldwijde streven om tegen 2030 een einde te maken aan alle vermijdbare sterfgevallen bij pasgeborenen en kinderen niet bereiken. Dit doel wordt door 193 landen onderschreven.

Bij Baxter werken we samen met de European Foundation for the Care of Newborn Infants  (EFCNI) om het bewustzijn te vergroten en de zorgnormen te helpen verbeteren met betrekking tot de complexiteit en de risico's die gepaard gaan met de behandeling van premature pasgeborenen.