Overslaan en naar de inhoud gaan

HDx-therapie, mogelijk gemaakt door de THERANOVA-kunstnier voor; een volgende stap in hemodialyse behandelvormen.

HDx-therapie, mogelijk gemaakt door de THERANOVA-kunstnier voor; een volgende stap in hemodialyse behandelvormen.

De THERANOVA-kunstnier is in de Verenigde Staten een onderzoekshulpmiddel en niet goedgekeurd voor commerciële verkoop op die markt. HDx-therapie, mogelijk gemaakt door de THERANOVA-kunstnier, is beschikbaar in Canada en in bepaalde Europese, Latijns-Amerikaanse en Aziatische landen.

THERANOVA dialyzer

HDx-therapie, mogelijk gemaakt door de THERANOVA-kunstnier, is een nieuwe dialysetherapie voor patiënten met eindstadium nierfalen. De THERANOVA-kunstnier is voorzien van een nieuw innovatief membraan dat het mogelijk maakt om zogenaamde Expanded Hemodialysus (HDx) uit te voeren.

De THERANOVA-kunstnier is ontworpen voor het filteren van een breder bereik van moleculen uit het bloed dan conventionele hemodialysefilters. Hierdoor is een grotere verwijdering van grote midden mogelijk, die bij patiënten met eindstadium nierfalen (end-stage renal disease, ESRD) geassocieerd kunnen worden met ontstekingsreacties en cardiovasculaire gebeurtenissen.1,2,3 Het innovatieve MEDIUM CUT-OFF (MCO) membraan betekent een uitbreiding van het spectrum van opgeloste stoffen die tijdens een reguliere dialysesessie worden verwijderd, terwijl de essentiële eiwitten op een gecontroleerd niveau behouden blijven.  Dit unieke cut-off- en retentie-onset-profiel maakt een filtratiefunctie mogelijk die een stap dichter bij fysiologische nierfunctie ligt.4,5

HDx-therapie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als conventionele hemodialyse (HD). De productie van substitutievloeistof is niet aan de orde en het werkt op standaard hemodalyse apparatuur, waardoor de therapie eenvoudig in te zetten is.

Drie afzonderlijke lagen van ontwerp

Glad oppervlak en asymmetrisch ontwerp

Het THERANOVA-membraan heeft een dunne binnenlaag of skin die een dunne binnenlaag vormt die met het bloed in contact komt. Het wordt gekenmerkt door hydrofobe/hydrofiele microdomeinen, die interactie met bloedcomponenten kunnen minimaliseren, wat leidt tot lagere eiwitadsorptie en celinteractie, wat kan helpen bij het verminderen van de risico’s op stolling.5


De THERANOVA-kunstnier NIET GEBRUIKEN IN HDF- of HF-modus.