Meer patiënten bereiken in een wereld zonder grenzen

Gisteren had ik het genoegen om Baxter te vertegenwoordigen bij de jaarlijkse Brainstorm Health conferentie van Fortune, waar ik deel uitmaakte van het "Borderless World”-panel, naast George Barrett, Executive Chairman van Cardinal Health en Michael Milken, Chairman van het Milken Institute.

Net als zoveel andere bedrijfstakken en technologieën waar wij dagelijks op rekenen, wordt de gezondheidszorg sterk beïnvloed door globalisering … Soms is dat goed, soms niet. Het heeft duidelijk geholpen bij het bevorderen van bewustzijn, expertise en toegang tot patiëntenzorg van hoge kwaliteit wereldwijd. Tegelijkertijd heeft het gezorgd voor nieuwe uitdagingen, zoals de snelle verspreiding van pandemieën en het steeds meer voorkomen van obesitas, diabetes, chronische nierziekte en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden.

Er zijn nog zoveel manieren waarop wij de voordelen van globalisering in de gezondheidszorgindustrie en het bredere ecosysteem kunnen realiseren, van het ontwerp van meer gestandaardiseerde klinische onderzoeken tot nieuwe werkparadigma’s binnen R&D en de toevoerketen. Zoals ons panel benadrukte, gaat het erom dat de industrie, de regelgevende instanties en de zorgverleners wereldwijd samenkomen en deze mogelijkheden samen verder ontwikkelen.

Baxter verkeert in een goede positie om een verschil te maken. Met 47.000 medewerkers wereldwijd die zijn gemotiveerd door onze missie om levens te redden en te verlengen, en producten die wij leveren voor patiënten in meer dan 100 landen, zetten wij ons in voor het bevorderen van wereldwijd geïnspireerde innovatie op manieren die voortdurend het bereik en de impact van kwaliteitszorg verder uitbreiden.

—Joe Almeida, Chairman en CEO