Op Wereld Nierendag (World Kidney Day) toont Baxter hoe u een gezonde levensstijl kunt hebben voor gezonde nieren

 

World Kindey Day Infographics

Als pionier op het gebied van de ontwikkeling van dialyseproducten en -behandelingen, is Baxter gepassioneerd wat betreft het voorlichten van de gemeenschap over het belang van de nieren voor onze totale gezondheid.

Chronische nierziekte (Chronic Kidney Disease, CKD) is een aandoening waarbij uw nieren geleidelijk hun functie verliezen in de loop van de tijd, wat leidt tot aanhoudende, onomkeerbare schade aan uw nieren. Dit maakt de nieren dan minder effectief als het gaat om filteren van afvalproducten uit het bloed en ruimte bieden aan toxische stoffen om zich in het lichaam op te hopen. Hoewel de ernst van CKD verschilt, is de aandoening ongeneeslijk en vereist levenslange zorg1.

“World Kidney Day verhoogt de bewustwording van een ziekte die zoveel levens beïnvloedt, maar die vaak pas herkend wordt, omdat de ziekte niet veel symptomen heeft, als de schade is aangericht”, aldus Maggie Gellens, Medical Director, North America, bij Baxter. “Het is belangrijk dat u uw risicofactoren begrijpt en actie onderneemt om uw nieren te beschermen. Nierziekte kan vaak worden voorkomen door gezond te leven.”

Gerelateerde verhalen